Σκουλήκι «Φαραώ» στήνει... καρτέρι σε χταπόδι! Δεν φαντάζεστε τι ακολουθεί (video)

Γνωρίζετε τι είναι το σκουλήκι Μπόμπιτ ή αλλιώς Φαραώ και πώς αυτό τρέφεται, καταβροχθίζοντας ακόμα και ολόκληρα χταπόδια; 

Στο βίντεο θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο ένα τεράστιο σκουλήκι Μπόμπιτ (Φαραώ) στήνει το... καρτέρι του μέσα στην άμμο, προκειμένου να αιφνιδιάσει τα θηράματά του.

Σκουλήκι Μπόμπιτ...

Το Σκουλήκι Μπόμπιτ, επιστημονική ονομασία Eunice aphroditois, ανήκει στην οικογένεια σκουληκιών Πολύχαιτοι (Polychaete) όπου το μήκος του συνήθως κυμαίνεται από1 εκατοστό έως 300 εκατοστά. Το είδος του συγκεκριμένου σκουληκιού βρίσκετε στον πυθμένα των ωκεανών και κυρίως στον Ατλαντικό Ωκεανό καθώς και στην περιοχή Ινδικού Ωκεανού και την Μεσόγειο. Ώς είδος είναι ένας θηρευτής που κυνηγά το θήραμά του αντιλαμβανόμενο με τις αισθητήριες κεραίες του και του επιτίθεται με δύο αιχμηρές και πολύ δυνατές δαγκάνες έως ότου να καταφέρει να το αποκτήσει. Μάλιστα είναι τόσο δυνατές οι δαγκάνες του που περιστασιακά σπάει το μικρότερο θήραμα του εντελώς στη μέση.

Είναι γνωστό διεθνώς επίσης με τις ονομασίες Biting reef worm, Bristle worm, και Bobbit Worm. Ο φαραώ είναι ασπόνδυλο και αποτελείτε από σώμα όπου είναι τεμαχισμένο και διαθέτει ένα πολύπλοκο σύστημα στο στόμα του. Εμφανίζει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων από μαύρο σε πορφυρό έως και μεταλλικό. Γενικός ζει σε θερμά νερά και επιλέγει κοραλλιογενείς υφάλους για να κυνηγήσει όπου βρίσκει την κύρια τροφή του σε μεγάλη ποικιλία. Το συγκεκριμένο είδος σκουληκιού ζευγαρώνει με μια τεχνική που ονομάζεται μεταδιδόμενη ωοτοκία και επειδή ζει μοναχική ζωή η περίοδος ωοτοκίας του είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Πηγή πληροφοριών Wikipedia.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.