Καιρός 11-2: Προειδοποίηση Κολυδά για ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες
Ανάλυση της εικόνας που δίνει ο δορυφόρος για το νεφικό σύστημα που επιδεινώνει τον καιρό στη χώρα μας και δείχνει ικανό να δώσει ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις, τις επόμενες ώρες, από τον πρώην διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.
Αναλυτικά όσα γράφει στην ενημέρωση – προειδοποίησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς:
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ – ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ
✅Η δορυφορική εικόνα από το EUMETView (MSG–SEVIRI) στις 11/02/2026 16:15 UTC δείχνει εκτεταμένο νεφικό σύστημα πάνω από την κεντρική Ελλάδα, με οργανωμένη ζώνη βαθιάς σύγκλισης και ενεργό πυρήνα καταιγίδων. Ο πυρήνας πάνω από το Ιόνιο και τη Δυτική Στερεά εμφανίζει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κορυφής (~ -56°C), ένδειξη ισχυρής κατακόρυφης ανάπτυξης (Cb). Το ύψος κορυφής αντιστοιχεί περίπου στα 250 hPa, δηλαδή ανώτερα τροποσφαιρικά επίπεδα και το σύστημα βρίσκεται σε ώριμη φάση, με μέγιστο ρυθμό βροχόπτωσης ~25–26 mm/h και κίνηση προς ΑΒΑ (~66°) με ταχύτητα ~57 km/h.
✅Η διάταξη των νεφών δείχνει γραμμική οργάνωση, συνδεδεμένη με μετωπική ζώνη και δυναμική υποστήριξη ανώτερης διαταραχής. Συνολικά πρόκειται για καλά οργανωμένο καταιγιδοφόρο σύμπλεγμα με δυναμικά χαρακτηριστικά και πιθανότητα τοπικά έντονων φαινομένων (ισχυρές βροχές/χαλαζοπτώσεις).
Ακολούθησε το dokari.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις