Καιρός 16-2: Κολυδάς για 10ήμερο τυπικά χειμωνιάτικο, χωρίς ακραίες αποκλίσεις (Vid)
Νέα ενημέρωση από τον πρώην διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, για την προοπτική εξέλιξης του καιρού στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο. Δεν θα λείψουν οι βροχές, αλλά και το χειμωνιάτικο σκηνικό, χωρίς ακραίες καταστάσεις.
Αναλυτικά όσα έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς:
Η ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026- ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΥΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
✅Το διάστημα 16–23 Φεβρουαρίου διαμορφώνεται πιο βροχερό από τα κανονικά για τη χώρα, με έμφαση στα δυτικά και βορειοδυτικά, όπου αναμένονται διαδοχικές διαταραχές και κατά τόπους αξιόλογα ύψη υετού. Η Ανατολική Μεσόγειος εμφανίζεται θερμότερη της εποχής, ενώ στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες κινούνται κοντά στα κανονικά επίπεδα, χωρίς ένδειξη παρατεταμένου ψύχους. Ωστόσο, γύρω στις 20–23 Φεβρουαρίου διαφαίνεται οργανωμένο επεισόδιο βροχών και στη συνέχεια αισθητή ψυχρή μεταβολή, με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.
✅Για την Αθήνα, το σκηνικό χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα: αρχικά παροδικές βροχές, κορύφωση φαινομένων γύρω στις 20–21/2 και έπειτα σημαντική πτώση θερμοκρασίας με κάπως πιο χειμωνιάτικη αίσθηση.
✅Το διάστημα 23 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου παρουσιάζει πιο ουδέτερο και ηπιότερο χαρακτήρα. Οι βροχές περιορίζονται και γίνονται πιο σποραδικές, ενώ οι θερμοκρασίες επανέρχονται κοντά ή λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Συνολικά, πρόκειται για ένα δυναμικό αλλά τυπικά χειμωνιάτικο δεκαήμερο, με εναλλαγές και χωρίς ακραίες αποκλίσεις.
Ακολούθησε το dokari.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις