Καιρός 16-7: Συνθήκες καύσωνα για ένα τετραήμερο, προειδοποιεί ο Σούσος
Νέα πρόγνωση για τον επερχόμενο καύσωνα από τον Λευτέρη Σούσο...

Προειδοποίηση και από τον Λευτέρη Σούσο, για τον επερχόμενο καύσωνα, με τον νεαρό μετεωρολόγο να τονίζει ότι θα είναι διάρκειας τριών ή και τεσσάρων ημερών.
Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι δεν αναμένεται κάτι το ακραίο…
Αναλυτικά όσα γράφει ο Λευτέρης Σούσος:
🌡Για ένα τουλάχιστον τριήμερο με τετραήμερο θα μπούμε σε συνθήκες καύσωνα από την ερχόμενη Δευτέρα και η τάση του καιρού δείχνει να κορυφώνεται γύρω στις 23 με 24 Ιουλίου και σιγά σιγά από τις 25 με 26 του μήνα φαίνεται να υποχωρούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
🌡Ναι μεν καύσωνας αλλά δεν θα χαρακτηριστεί ακραίος διότι οι τιμές στα ηπειρωτικά θα είναι γύρω στους 38 με 39 και τοπικά στους 40-42 βαθμούς(οι υψηλότερες τιμές υπολογίζονται σε ευπαθείς κλειστές περιοχές-κλειστούς κάμπους). Να σημειώσω ότι θα υπάρχουν και ζεστές νύχτες με τον υδράργυρο να μην πέφτει κάτω από τους 26 με 27 βαθμούς, ενώ μέσα σε αστικές περιοχές τοπικά ακόμη και τους 28 με 29 βαθμούς.
✅️Στα νησιά και στις παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα βρίσκονται λίγο χαμηλότερα σε σχέση με τα ηπειρωτικά εξαιτίας της θαλάσσιας αύρας(2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).
🌡Ο υδράργυρος από την ερχόμενη Κυριακή θα αρχίζει να παίρνει την άνοδο εξαιτίας πιο θερμών αερίων μαζών που θα αρχίζουν να μπαίνουν από τα δυτικά.
Θα υπάρξει αναλυτικό δελτίο καιρού ώστε να έχετε καθαρή εικόνα για την εξέλιξη των επόμενων ημερών
Ακολούθησε το dokari.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις