Καιρός: Η επέλαση της «Μήδειας» στην Ελλάδα ξεκίνησε! Πού θα χιονίσει (vid)

Καιρός: Η επέλαση της «Μήδειας» στην Ελλάδα ξεκίνησε! Πού θα χιονίσει (vid)

Καιρός: Δείτε καρέ - καρέ τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα και την κάθοδο του ψυχρού μετώπου στη χώρα μας. Πού θα χιονίσει; 

Η επέλαση της «Μήδειας» στην Ελλάδα ξεκίνησε και από βορρά προς νότο το ψυχρό μέτωπο θα προκαλέσει από το Σάββατο έως και τα μέσα (τουλάχιστον) της εβδομάδας, κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε μεγάλες πόλεις, ακόμα και σε περιοχές που έχουν να δουν χιόνι πάρα πολλά χρόνια.

Τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα έχουν πλέον «συμφωνήσει» στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ισχυρότατου συνδυασμού ψυχρών αερίων μαζών και υετού, με αποτέλεσμα χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ θα είναι και τα νησιά μας πολλά, που θα δουν άσπρη μέρα.

Το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS ήταν το πρώτο που είχε δει πριν από 20 περίπου ημέρες την κάθοδο των πολικών αερίων μαζών και στην Ελλάδα.

Ο πολικός στρόβιλος θα καταφέρει, λοιπόν, να μπει στον ελλαδικό χώρο και δεν αποκλείεται στη βόρεια Ελλάδα, μετά την παύση των φαινομένων (από Τρίτη και μετά ουσιαστικά) να καταγραφούν αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ.

Οσο για τις χιονοπτώσεις, σήμερα Σάββατο μπαίνει στη παιχνίδι η βόρεια Ελλάδα και από την Κυριακή με την κάθοδο των ψυχρών μαζών προς τα νότια, θα πάρουν τη σκυτάλη και τα κεντρικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, από το βράδυ δε της Κυριακής και μέχρι την Τετάρτη θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι η περιοχή των ανατολικών προσήνεμων, Αττικοβοιωτία, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος.

Χιόνια και στην Αθήνα; Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία, ναι. Θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα, χωρίς να αποκλείονται και πολύ ευχάριστες εκπλήξεις...

Δείτε στο βίντεο την εικόνα που καταγράφει το αμερικανικό προγνωστικό καιρικό μοντέλο GFS, πρώτα με την κάθοδο των αερίων μαζών προς τη χώρα μας και το στροβιλισμό τους για μέρες πάνω απ' την Ελλάδα και στη συνέχεια με την καταγραφή των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις).

Συνεχής ενημέρωση για τον καιρό στην Ελλάδα.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest