Καιρός: Στο... κόκκινο η Ελλάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου! Η τάση του GFS είναι θερμή (vid)

Καιρός: Στο... κόκκινο η Ελλάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου! Η τάση του GFS είναι θερμή (vid)

Καιρός: Στο κόκκινο φαίνεται ότι θα παραμείνει η χώρα μας για αρκετές ακόμα ημέρες, με την επικράτηση θερμών αερίων μαζών, σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη τάση του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου.

Στη σημερινή του ανανέωση το GFS διατηρεί τη χώρα μας στο κόκκινο, με τη μάχη ανάμεσα σε θερμές και ψυχρές αέριες μάζες πάνω από τα Βαλκάνια να συνεχίζεται έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Φαίνεται, μάλιστα, μετά την άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, οπότε και ο υδράργυρος θα πιάσει τους 35-36 βαθμούς, να ακολουθεί μια ακόμη θερμή εισβολή στις 19-20 του μήνα, με τα σημερινά στοιχεία να «βλέπουν» ακόμα και 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Οσο για τα βαρομετρικά χαμηλά, φαίνεται ότι μέχρι και τις 22 του Σεπτέμβρη, πάντα με τα σημερινά στοιχεία του GFS, η διάταξη των συστημάτων είναι τέτοια που δεν θα προκαλέσουν κάποια σοβαρή κακοκαιρία στη χώρα μας.

Δείτε στο βίντεο, αρχικά την κίνηση θερμών και ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, στη συνέχεια τα βαρομετρικά χαμηλά πανευρωπαϊκά και την απεικόνιση της κίνησής τους και πάνω από την Ελλάδα και τέλος τις ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας, έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε κι εσείς το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube.