Αυτή είναι η ορθή εφαρμογή και αφαίρεση μάσκας – Βήμα βήμα τα στάδια (video)

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος χρήσης της μάσκας.

Από την Δευτέρα (4/5) η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες, ειδικά στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μεταφοράς, αλλά και σε πολλές συναλλαγές και καταστήματα. Έτσι, πρέπει ο πληθυσμός να μάθει την σωστή και ορθή εφαρμογή της μάσκας, όπως και τον σωστό τρόπο αφαίρεσης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ετοίμασε ένα κατατοπιστικό βίντεο, το οποίο δείχνει ακριβώς τα βήματα που πρέπει να γίνουν κατά την εφαρμογή και την αφαίρεση της μάσκας, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει το κοινό.

«Αρχικά πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας είτε με σαπούνι είτε με αντισηπτικό. Η πλευρά της μάσκας όπου υπάρχει το έλασμα είναι η πάνω πλευρά και η εξωτερική είναι αυτή που έχει περισσότερο χρώμα. Βγάζουμε τη μάσκα πολύ προσεκτικά από τη συσκευασία της. Για να βάλουμε τη μάσκα, την πιάνουμε από τα πλαϊνά λαστιχάκια και τα περνάμε πίσω από τα αυτιά μας. Στη συνέχεια, τραβάμε τη μάσκα για να καλύψει και το σαγόνι μας και μετά πιέζουμε το έλασμα για να προσαρμοστεί στο σχήμα της μύτης μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά για το στάδιο της ορθής εφαρμογής.

Όσον αφορά στην αφαίρεση, στο βίντεο τονίζεται: «Αφού βγάλουμε τα γάντια, αν φοράμε, και πλύνουμε τα χέρια μας καλά, πιάνουμε ταυτόχρονα τα λαστιχάκια και από τις δυο πλευρές και βγάζουμε τη μάσκα με μια κίνηση.
Αν η μάσκα που φοράμε έχει κορδόνια, τότε πρέπει να λύσουμε πρώτα το κάτω και μετά το πάνω. Η εξωτερική πλευρά της μάσκας δεν πρέπει επ’ ουδενί να αγγίζεται καθώς θεωρείται μολυσμένη. Σε περίπτωση που έχουμε μακριά μαλλιά, πρέπει να είναι πάντα δεμένα γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ακουμπήσουν στο εξωτερικό μέρος της μάσκας».

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.

Exit mobile version