Πέτρος Φιλιππίδης: Σε δίκη στις 18 Μαρτίου ο ηθοποιός

Πέτρος Φιλιππίδης: Σε δίκη στις 18 Μαρτίου ο ηθοποιός

Προσδιορίστηκε για τις 18 Μαρτίου 2022 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμφθηκε με βούλευμα σε δίκη από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμών.

Στο σκεπτικό των δικαστών αναφέρεται πως τα θύματα του ηθοποιού «περιγράφουν με λεπτομέρειες και με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα. Πρόκειται, δηλαδή, για βιωματικές αφηγήσεις και όχι για φανταστικά γεγονότα. Εξάλλου, τα όσα καταγγέλλουν οι παθούσες επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων».

Επιπλέον, «τα περιστατικά έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας». Ταυτόχρονα, οι ισχυρισμοί του ηθοποιού περί συναινετικών συνευρέσεων κρίθηκαν αβάσιμοι.

Από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr