Κορονοϊός: Χαλάρωση των περιορισμών σε εστίαση και αθλητισμό προαναγγέλει ο Πλεύρης

Κορονοϊός: Χαλάρωση των περιορισμών σε εστίαση και αθλητισμό προαναγγέλει ο Πλεύρης

Ολα δείχνουν πως έρχεται χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε εστίαση και αθλητισμό, καθώς κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης των μέτρων όπως για παράδειγμα στην εστίαση και τα γήπεδα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τρίτης αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο αυτό να συμβεί άμεσα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη.

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα υπό την έννοια ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον δείχνει μια κυκλική πορεία. Τα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση» είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν χρειάζεται επιπλέον μέτρα».

«Υπήρξαν μέτρα που ελήφθησαν με γνώμονα την εορταστική περίοδο όπως η μουσική. Θα συζητήσουμε αν τα μέτρα αυτά που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι έχουν κάποιο νόημα. Η εκτίμησή μας είναι να μείνουμε σε αυτή τη φιλοσοφία αλλά όπου μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση όπως για παράδειγμα να μην έχουμε αυστηρό αριθμό 1.000 ατόμων στα γήπεδα ή την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.