Πανελλήνια συγκίνηση: Πέθανε η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα

Πανελλήνια συγκίνηση: Πέθανε η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα

Πανελλήνια συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου της δημοφιλούς ηθοποιού, Νίτσας Μαρούδα η οποία πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Πέθανε η ηθοποιός, Νίτσα Μαρούδα. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο… Αύριο 4:30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Αγαπημένη Νίτσα»!

Ποια ήταν η Νίτσα Μαρούδα

Η Νίτσα Μαρούδα υπήρξε μια από τις πιο γλυκές και χαριτωμένες ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Νίτσα (Ελένη) Μαρούδα υποδύθηκε το αφελές και το χαμηλής αντίληψης κορίτσι, με εξαιρετικό τρόπο. Έπαιξε σε πολλές ταινίες την δεκαετία του ’60 και ’70, σε χαρακτηριστικούς κωμικούς ρόλους, όπως «Δεσποινίς Διευθυντής», «Τεντυμπόυ Αγάπη Μου», «Η Ωραία του Κουρέα», «Ο Παπατρέχας», «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο», «Μία Τρελλή Τρελλή Οικογένεια», και πολλές άλλες.

Γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε στη Σχολή Μουσικού Θεάτρου του Μεν. Θεοφανίδη. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1960 στην ταινία «Το Αγρίμι» του Κώστα Καραγιάννη, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Φίνος Φιλμ με την ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» του Αλέκου Σακελλάριου. Ακολούθησαν δεκάδες ταινίες, με χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στις ταινίες «Δεσποινίς Διευθυντής» (1964, Φίνος Φιλμ) ποιος μπορεί να ξεχάσει το νάζι της το οποίο προσπαθούσε να μιμηθεί η Τζένη Καρέζη καθώς έλεγε την ατάκα «Αλέκο χρυσό μου σε παρακαλώ», «Ο Μικές Παντρεύεται» (1968, Φίνος Φιλμ), και «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968, Φίνος Φιλμ) στην οποία η χαρακτηριστική ατάκα της «Θέλετε ένα περγαμόντο» έγραψε ιστορία.

Τελευταία της ταινία ήταν το 1980, στο «Υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτίνες» του Νίκου Αβραμέα, ενώ τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν το 1982 στη σειρά «Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ».

Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, και η κόρη τους Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Φιλμογραφία

1980, Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες
1972, Ο μάγκας με το τρίκυκλο (Νίτσα)
1972, Πως Καταντήσαμε Σωτήρη (Σωτήρης)
1970, Ενα αστείο κορίτσι (Νατάσσα)
1970, Ο Σταύρος είναι πονηρός! (Κασσιανή)
1969, Η νεράιδα και το παλικάρι
1969, Η ωραία του κουρέα (Σοφία Ψαλίδα)
1969, Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα (Κατίνα)
1969, Ποιος Θανάσης! (Ελπίδα Τρίκορφου)
1969, Το ανθρωπάκι (Λουλούκα)
1969, Το Λεβεντόπαιδο (Λάουρα)
1968, Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (μια φίλη)
1968, Ο Μικες παντρευεται (Σίτσα Συναξαρίδου)
1966, Η βουλευτίνα (Αλίκη)
1966, Η γυναίκα μου τρελλάθηκε (Εριφύλλη - Μπίλι)
1966, Ο παπατρέχας (Ναυσικά - Νάνσυ - Λαγού)
1965, Κάλλιο πέντε και στο χέρι (Θάλεια Κωνσταντινέα)
1965, Μια τρελή τρελή οικογένεια (Φιλιώ)
1965, Ο ουρανοκατέβατος (Μαίρη)
1965, Πάρε το δάκρυ μου (Έλλη)
1965, Στοργή (Μαρίνα)
1965, Τέντυ μπόι... αγάπη μου (Πόπη)
1964, Δεσποινίς διευθυντής (Βίκυ Μελίδου)
1964, Νειάτα στο Πεζοδρόμιο (Σόνια Αγγέλου)
1964, Ο πολύτεκνος (Λούλα)
1963, Εμείς τα μπατιράκια (Τριανταφυλλιά)
1963, Φυγή
1962, Μην είδατε τον Παναή; (Πιπίτσα)
1962, Το Καρπουζάκι
1961, Κατήφορος (Μαρία Σιάκα)
1960, Η Νάνσυ την Ψώνισε (Αλεξία)
1960, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
1960, Ο Δολοφόνος Αγαπούσε πολύ
1960, Το αγρίμι (Λίτσα)

Πηγή: Newsbomb.gr