Σεισμός τώρα: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 6,1 ρίχτερ στην Κρήτη (Vid)

Ισχυρός σεισμός 6.1 ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί στον θαλάσσιο χώρο βόρειοανατολικά της Κρήτης, αναστατώνοντας τους κατοίκους πολλών περιοχών.

Σεισμός τώρα: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 6,1 ρίχτερ στην Κρήτη (Vid)

Σεισμός τώρα: Δεν εκφράζουν ανησυχίες οι σεισμολόγοι για τον ισχυρότατο σεισμό των 6.1 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6.20 το πρωί της Πέμπτης, 22 Μαΐου, στον υποθαλάσσιο χώρο, 70 χιλιόμετρα, βορειοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης.

Μια σεισμική δόνηση σε μεγάλο εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων, που ουσιαστικά -σύμφωνα με τους σεισμολόγους- ήταν και η αιτία να μεγαλώσει η «ομπρέλα» της αισθητότητας, αφού ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αθήνα και την Κεφαλονιά. Υπάρχουν ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές στο Ηράκλειο, όχι σοβαρές και έχουν αναφερθεί και κατολισθήσεις σε επαρχιακά οδικά δίκτυα.

«Υπάρχει ομοιότητα με τον σεισμό νότια της Κάσου, δεν σχετίζονται άμεσα αλλά ως προς το αίτιο», τονίζει ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούυτου, Βασίλης Καραστάθης, που μιλά για τον ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη.