Ύποπτος για στημένα ματς ξανά ο Κόντε

Ύποπτος για στημένα ματς ξανά ο Κόντε

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη σχετικά με υπόθεση στημένων αγώνων μπορεί να βρεθεί ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Αντόνιο Κόντε.

Σύμφωνα με την έρευνα του εισαγγελέα 130 παίκτες, πρώην παίκτες και προπονητές είναι στην λίστα των υπόπτων και μέσα σε αυτούς είναι και ο διάδοχος του Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα» από το περασμένο καλοκαίρι μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Κόντε είναι ύποπτος για παιχνίδια όταν καθόταν στον πάγκο της Σιένα πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο πρώην τεχνικός της Γιουβέντους που εξέτισε ποινή 4μηνου αποκλεισμού το 2012 για το ότι δεν κατήγγειλε χειραγώγιση αγώνα ουδέποτε έπαψε να υποστηρίζει πως είναι αθώος.

Ύποπτος είναι και ο τεχνικός της Αταάντα Στέφανο Κολαντουόνο για το ματς ανάμεσα στην Κροτόνε και τη Σιένα στις 22 Απριλίου του 2011 (είχε τελειώσει ισοπαλία 2-2).

Κατηγορούμενος για απόπειρα μαζί με άλλα άτομα να στήσει αγώνες είναι και ο καπιτάνο της Λάτσιο Στέφανο Μάουρι ενώ αντίθετα ο Κόντε έχει απαλλαγεί από την εν λόγω κατηγορία.

Στην έκθεση του εισαγγελέα για τα στημένα ματς φιγουράρουν επίσης τα ονόματα των γνωστών ποδοσφαιριστών Μπέπε Σινιόρι και Κριστιάνο Ντόνι.

Ο εισαγγελέας σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο πρώτα θα καλέσει για κατάθεση τους υπόπτους και μετά θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα πάει σε δίκη ή θα «πέσουν» οι κατηγορίες.