ΑΕ Σπάρτη: Χαμόγελα Τζαναβάρα για την πορεία της ομάδας

ΑΕ Σπάρτη: Χαμόγελα Τζαναβάρα για την πορεία της ομάδας

Τους στόχους της ΑΕ Σπάρτη στο νέο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής οριοθέτησε ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Τζαναβάρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (25/8).

Ο Ελληνας τεχνικός αν και επιφυλακτικός όταν πήρε την απόφαση να πάρει το τιμόνι στα χέρια του, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τη διοίκηση Νικόλαρου.

«Ήθελα να σας ενημερώσω για τις πρώτες ημέρες όσον αφορά την ομάδα. Ξεκίνησα όλα πριν από περίπου έναν μήνα, όταν δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τον κύριο Νικόλαρο και με έπεισε ότι θα γίνει κάτι καλό στην ομάδα. Όλοι είχαμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τα όσα είχαν γίνει στην Σπάρτη την περσινή σεζόν και αυτά που ακούγονταν το καλοκαίρι. Κι εγώ είχα τις επιφυλάξεις μου. Όμως τα πράγματα, όπως διαπιστώνω, είναι καλύτερα από ότι τα περίμενα. Νομίζω ότι το βλέπετε κι εσείς. Έχει οργανωθεί μια καλή ομάδα και οργανώνεται καλύτερα σιγά-σιγά, όσον αφορά και τη δομή και το έμψυχο δυναμικό και το διοικητικό κομμάτι και το οργανωτικό σε γενικές γραμμές. Υπάρχουν πράγματα που θεωρώ ότι πρέπει να φτιάξουμε και να οργανώσουμε στη συνέχεια, αλλά γενικά νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, γιατί ξαφνικά, από εκεί που δεν υπήρχε τίποτα, έχουν γίνει πολύ καλά βήματα προόδου»

Αναφερόμενος στην προετοιμασία, ο κ. Τζαναβάρας σημείωσε:

«Είμαστε στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας, αρχίζουν τα φιλικά από την Κυριακή. Θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της ομάδας και των ποδοσφαιριστών και σιγά-σιγά, δίνοντας πιο δυνατά φιλικά, όπως το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ή θα δούμε το επόμενο φιλικό ποιο θα είναι, έχουμε κλείσει ήδη με την Παναχαϊκή και έχουμε το παιχνίδι Κυπέλλου με τα Τρίκαλα. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, θα μας δοθεί η δυνατότητα να δούμε ακριβώς τα χαρακτηριστικά των παικτών μας, ποιο σύστημα θα ακολουθήσουμε και πως θα βαδίσουμε στο πρωτάθλημα.
Γίνεται μια προσπάθεια καλή και δεν περισσεύει κανένας από αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, εμείς από την πλευρά μας σαν τιμ, οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση πάνω από όλα, αλλά ο κόσμος της πόλης πρέπει να βοηθήσει. Είμαστε σε ένα ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, το έχουμε κατανοήσει όλοι. Θεωρώ ότι πάμε προς τα πίσω. Βλέπετε πόσα προβλήματα υπάρχουν στη Β' Εθνική, πόσες ομάδες δεν έχουν αρχίσει ακόμα, πόσες ομάδες έχουν τρομερά οικονομικά προβλήματα και θεωρώ ότι η Σπάρτη, που έκανε μια τρομερή πορεία τα τελευταία χρόνια και παρουσίασε ένα καλό σύνολο, έστω και με την παρένθεση των τελευταίων μηνών, δεν θα πρέπει να πάω πίσω. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να αφήσει την ομάδα να πάει πίσω.
Γιατί η ομάδα δεν ανήκει ούτε σε μένα, ούτε στον πρόεδρο. Η ομάδα ανήκει στην πόλη, στον νομό. Κι επειδή είμαι από διπλανό νομό και γνωρίζω πολύ καλά τις καταστάσεις, το πόσο ήθελε ο κόσμος να βρίσκεται η ομάδα στη Β' Εθνική και είναι, δεν πρέπει κανένας να βάλει τον εγωισμό του πάνω από την ομάδα, αλλά πρέπει να βοηθήσει. Γιατί στην Ελλάδα είμαστε όλοι καλοί παίκτες, αλλά δεν είμαστε καλοί συμπαίκτες. Έχουμε έναν εγωισμό τρομερό και επειδή γυρίζω πάρα πολλούς νομούς με τη δουλειά μου, αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στον νομό Λακωνίας. Και γι' αυτό είμαστε εδώ σαν χώρα και σαν δημόσιο, μας έχει φάει ο εγωισμός και το αν δεν είμαι εγώ μέσα, ας πάνε να πνιγούν. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν την ομάδα, ο καθένας από τη δική του πλευρά. Στην ουσία θα ήθελα να καλέσω όλον τον κόσμο, της πόλης και του νομού, να βοηθήσουν την ομάδα. Το συζητάμε με τη διοίκηση και είναι ένα μεγάλο στοίχημα, γιατί η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της, από όλους τους τομείς».

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας εδώ.