Κλάζογλου: Ανερχόμενη δύναμη ο Φιλώτας

Ο έμπειρος στόπερ της Θύελλας μιλά στο dokari.gr για την άνοδο-υπέρβαση της ομάδας της Φλώρινας για πρώτη φορά στα χρονικά στα «σαλόνια» της Γ΄ Εθνικής και τις αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις.

Τα… νερά στη γειτονική λίμνη Βεγορίτιδα τάραξε η Θύελλα Φιλώτα, με την άνοδο στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα της Φλώρινας μετά από πολλά χρόνια εκπροσωπεί το νομό σε τόσο ψηλό επίπεδο, δικαιώνοντας τις επενδύσεις του προέδρου Κώστα Ηλιάδη και των συνεργατών του, αλλά και τη δουλειά του προπονητή, Στέλιου Νταμπίζα (αδερφός του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, Νίκου). Με ένα έμπειρο ρόστερ, έχοντας παίκτες όπως οι Μαρκόπουλος, Μαργιορίδης, Κλάζογλου, Μπάμπαρης, Ιωαννίδης, Ζηνόβιος, αλλά και οι ταλαντούχοι Ανδρεάδης και Κοντογουλίδης (γκολκίπερ), ο Φιλώτας… επιβίωσε στο «μπρα ντε φερ» με το βασικό αντίπαλό του Εορδαϊκό και θα βρεθεί σε υψηλότερο επίπεδο.
Ένας από τους πρωταγωνιστές του «άθλου» ήταν ο 25χρονος υψηλόσωμος στόπερ, Ηρακλής Κλάζογλου, που ακόμα έχει αγωνιστεί σε Καστοριά, Κοζάνη, Τύρναβο, Αναγέννηση Καρδίτσας και Τηλυκράτη Λευκάδας, ο οποίος μίλησε στο dokari.gr, τονίζοντας αρχικά: «Αφιερώνουμε την άνοδο σε όσους μας πίστεψαν, ήταν δίπλα μας με κάθε τρόπο και μας στήριξαν όλη τη σεζόν. Όχι μόνο σε αυτούς όμως, αλλά και σε κάποιους που μας γύρισαν την πλάτη και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας βγάλουν από το στόχο. Τους δώσαμε μια… σφαλιάρα και ένα μάθημα ότι η Θύελλα είναι οικογένεια και ότι έκανε το πέτυχε με την αξία της. Ο Φιλώτας πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί στη Γ΄ Εθνική και θα είναι εκπρόσωπος του νομού Φλώρινας στην κατηγορία σχεδόν μετά από 30 χρόνια! Για ένα χωριό 2000 κατοίκων αυτό που πετύχαμε είναι κάτι πολύ μεγάλο και μας κάνει χαρούμενους. Θα γραφτούμε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Θύελλας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό τον άθλο. Μάλλον γεννιέται μια καινούρια, ανερχόμενη δύναμη στο ποδόσφαιρο της δυτικής Μακεδονίας, εκτός από τις σταθερές αξίες. Η Θύελλα έχει τις βάσεις για να πετύχει και να μην είναι… κομήτης. Ήρθε για να μείνει και έχει το υπόβαθρο και τα εχέγγυα».
«Δεν είχα αμφιβολίες»
Για να συνεχίσει ο Κλάζογλου: «Περίμενα ότι θα φτάσουμε στην άνοδο, ήξερα την ποιότητα των περισσότερων παικτών. Συνδυάσαμε την εμπειρία με κάποιους νεαρούς ταλαντούχους. Νιώθαμε φαβορί, χωρίς να θέλω να προσβάλλω την ιστορία και τον κόσμο του Εορδαϊκού. Υπήρχε διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ήξερα τους ανθρώπους της διοίκησης και εξαρχής ανακοίνωσαν το στόχο της ανόδου στη Γ΄ Εθνική, δεν κρύφτηκαν. Με αυτό το ρόστερ και αυτή τη συνεπή διοίκηση, δεν είχα αμφιβολίες ότι μπορούσαμε να πετύχουμε. Μυστικό δεν υπάρχει, αλλά ήμασταν μια οικογένεια όλοι οι συντελεστές της επιτυχίας. Σαν αδέρφια σε χαρές και λύπες ήμασταν μαζί. Εκτός γηπέδου αυτό το κλίμα μας ευνόησε».
«Εγκαταστάσεις και υποδομές για Football League!»
Εν συνεχεία, ο έμπειρος στόπερ πρόσθεσε: «Αν έρθει κανείς να δει τις εγκαταστάσεις του Φιλώτα, θα καταλάβει αμέσως για τι υποδομές μιλάμε. Έχουμε ένα γήπεδο στολίδι, επιπέδου Football League, που παρέχει τα πάντα στον φίλαθλο και μια διοίκηση που ασχολείται συνέχεια με τη διατήρησή του σε τοπ επίπεδο. Επίσης, έχουμε ακαδημίες με περίπου 130 παιδιά συνολικά, γίνεται εκπληκτική δουλειά από τους προπονητές και στη Γ΄ Εθνική προσδοκούμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, ο κόσμος έχει σημαντικό μερίδιο στη φετινή πορεία ανόδου».
«Ετοιμοι για τα νέα δεδομένα»
Όσο για την επόμενη μέρα και τους στόχους στη Γ΄ Εθνική; «Όλοι στην ομάδα είμαστε έτοιμοι για αυτό το άλμα και την κατηγορία-πρόκληση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις απαιτήσεις και τις ευθύνες, γι’ αυτό και ανεβήκαμε. Αν κρατήσουμε τον κορμό και παίρνοντας στις μεταγραφές 4-5 παίκτες έμπειρους στην κατηγορία, μπορούμε άνετα να σταθούμε και σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά, η πρώτη χρονιά έχει δυσκολίες και ιδιαιτερότητες για οποιαδήποτε νεοφώτιστη ομάδα, αλλά δε φοβόμαστε και οι στόχοι θα είναι υψηλοί. Δε λέμε εννοείται για νέα άνοδο, αλλά θέλουμε μια αξιοπρεπή πορεία, μακριά από περιπέτειες».
«Άδικο για τον Εορδαϊκό»
Για να καταλήξει ο παίκτης της Θύελλας: «Η άνοδός μας κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, αλλά ουσιαστικά μετά το 0-0 στην Πτολεμαϊδα ξέραμε ότι με… αυτοκτονία θα χανόταν ο μεγάλος στόχος. Πήραμε αυτό που θέλαμε με τον Εορδαϊκό και ξέραμε ότι όλα ήταν στο χέρι μας. Δεν ήταν τόσο δίκαιη και αξιοκρατική πάντως η φετινή διαδικασία, γιατί και οι δυο ήμασταν καλές ομάδες και παίξαμε τους κόπους μιας χρονιάς. Μόνο ο ένας χαμογέλασε και ο άλλος παρότι πήρε πρωτάθλημα βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ».

Exit mobile version