Το λυκοπένιο είναι η χρωστική ουσία που δίνει στα κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα, όπως η ντομάτα, το καρπούζι και το γκρέιπφρουτ, το χαρακτηριστικό χρώμα τους.
Έχει αντιοξειδωτική δράση και συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.
Αν και δεν υπάρχει επίσημη σύσταση για την ημερήσια πρόσληψη λυκοπενίου, τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι τα μεγαλύτερα οφέλη προκύπτουν από μια δόση 8-21 mg.
Μικρές ποσότητες βρίσκονται στο καρπούζι, το πεπόνι και το γκρέιπφρουτ, αλλά οι ντομάτες αποτελούν τη μοναδική πλούσια επιλογή, και ειδικότερα ο ντοματοχυμός και η τριμμένη ντομάτα (πολτός ή πουρές τομάτας). Δείτε τα οφέλη που έχει το λυκοπένιο για την υγεία:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr