Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ!

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ!

Λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA, o Σεπ Μπλάτερ υπέβαλε εντελώς αιφνιδιαστικά την παραίτησή του το απόγευμα της Τρίτης (2/6).

Προφανώς η απόφαση του 79χρονου έχει να κάνει με το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω απ’ την παγκόσμια ομοσπονδία και είχε ως αποτέλεσμα και τη σύλληψη αρκετών μελών της. Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε σχετικά:
«Αγαπώ την FIFA περισσότερο από οτιδήποτε και θέλω μόνο το καλό της. Αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στις περασμένες εκλογές για το καλό του ποδοσφαίρου. Η εντολή (σ.σ η επανεκλογή του δηλαδή), όμως που μου δόθηκε φαίνεται πως δεν υποστηρίζεται από όλους. Γι’ αυτό λοιπόν καλώ το συντομότερο δυνατό έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσουμε τον αντικαταστάτη μου. Δεν θα μείνω. Δεν θα είμαι υποψήφιος αυτή τη φορά».
Το νέο κογκρέσο θα διεξαχθεί μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016, όπου και θα αποφασιστεί ο διάδοχος του στην προεδρία της FIFA.