Νόμιζε πως είδε γιγαντιαία κάμπια όταν όμως πλησίασε έμεινε με το στόμα ανοιχτό (video)

Η αλήθεια είναι πως και εμείς από μακριά αυτό νομίζαμε…

Τι θα κάνατε αν βλέπατε κάτι που μοιάζει με γιγαντιαία κάμπια να τρέχει δρόμο;

Μία γυναίκα στη Σιγκαπούρη βρέθηκε μπροστά σε αυτό το παράξενο θέαμα, νομίζοντας αρχικά πως πρόκειται για κάμπια, στη συνέχεια όμως είδε πως ήταν κάτι διαφορετικό. Αυτό που κατέγραψε η γυναίκα ήταν ένα «τρενάκι» από μυγαλές.

Για την ακρίβεια, αυτό το «τρενάκι» δημιουργήθηκε λόγω της κακής όρασης που έχουν τα μωρά. Έτσι μπροστά πάντα στη γραμμή, βρίσκεται η μητέρα και από πίσω τα μικρά δαγκώνουν το ένα το άλλο ώστε να μπορέσουν να κινηθούν.

Αυτό το μικροσκοπικό θηλαστικό μοιάζει με ποντίκι, όμως δεν είναι τρωκτικό όπως αυτά. Οι μυγαλές είναι κυρίως χερσόβια ζώα και ζουν στο έδαφος ανάμεσα σε οργανικά υπολείμματα· μερικά είδη σκάβουν υπόγειες στοές, άλλα είναι ημιυδρόβια ή υδρόβια. Δραστήριες μέρα και νύκτα, εναλλάσσουν την δραστηριότητά τους με τακτικές περιόδους αναπαύσεως.

Τρέφονται κυρίως με σκουλήκια και άλλα Ασπόνδυλα και βοηθούν στον έλεγχο των βλαβερών εντόμων· μερικά είδη τρώγουν φυτικό υλικό ή πτώματα. Ορισμένα εκκρίνουν τοξικό σάλιο (το δήγμα τους είναι επώδυνο αλλά όχι επικίνδυνο για τον άνθρωπο) και το χρησιμοποιούν για να καταβάλλουν την λεία τους.

Οι μυγαλές έχουν υψηλό μεταβολικό ρυθμό και μπορούν να καταναλώσουν σε 24 ώρες τροφή που ξεπερνά το βάρος τους· δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή περισσότερο από μερικές ώρες και σε απουσία της κανονικής τους λείας παρατηρείται κανιβαλισμός.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version