Σειρήνες για τις έκτακτες ανάγκες με ήχο… βελάσματος προβάτου

Έναν πρωτότυπο ήχο αποφάσισαν να βάλουν οι Ελβετοί στις σειρήνες για τις έκτακτες ανάγκες.

«Μπεε». Μη νομίζετε ότι τα πρόβατα μπήκαν στην πόλη.

Είναι ήχος σειρήνας καθώς οι ελβετικές Αρχές έχουν βρει έναν σύγχρονο, πρωτότυπο και κυρίως αυθεντικό τρόπο για να ειδοποιούν τους πολίτες για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως lockdown και πλημμύρες.

Σε ένα έξυπνο βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν πως κάνουν το πρόβατο -εκφωνητή να βελάζει μπροστά στο μικρόφωνο.

Όταν οι κάτοικοι ακούσουν το τεχνικά επεξεργασμένο βέλασμα, πρέπει να ανοίξουν το ραδιόφωνο, να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να ενημερώσουν τους γείτονές τους.

Ισπανία

Οι λουόμενοι στην Ισπανία σχηματίζουν μεγάλες ουρές από τις 06.00 το πρωί για να πιάσουν μία καλή και ασφαλή θέση κάτω από τον ήλιο.

Τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν για να βρουν κάποιο σημείο σχετικά απόμερο και να τοποθετήσουν τις πετσέτες τους ώστε να μην μπορεί να τους πλησιάσει κάποιος εύκολα.

Αυστραλία

Οι άνθρωποι που τραγουδούν από τα μπαλκόνια είναι εποχικοί εργάτες από την Σαμόα και βρίσκονται σε καραντίνα επειδή μόλις έφτασαν στην Αυστραλία από τη χώρα τους.

Τραγουδούν από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου τους έναν ύμνο της Σαμόα που είναι μία έκφραση ευγνωμοσύνης για όσα μπορούν να δουν τα μάτια σου.

Εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στις αυστραλιανές Αρχές που τους φιλοξενούν. Οι εποχικοί εργάτες από τη Σαμόα θα εργαστούν σε αγροκτήματα και κρεοπωλεία.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version