Δείτε το ζώο που καταβροχθίζει 100 μέδουσες σε μισή ώρα (βιντεο)

Δείτε το ζώο που καταβροχθίζει 100 μέδουσες σε μισή ώρα (βιντεο)

Οι μωβ μέδουσες έχουν και φέτος κατακλύσει τις ελληνικές θάλασσες. Με πολλούς να... ονειρεύονται μία λύση, ο οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος «Naxos island wildlife protection» υπενθυμίζει τη «λύση» που έχει δώσει η ίδια η φύση.

Ο οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος «Naxos island wildlife protection» παρουσίασε τον Μάριο, μια θαλάσσια χελώνα που ζει στη Νάξο και το περασμένο έτος καταβρόχθισε πάνω από 100 (!) μέδουσες μέσα σε μισή ώρα, ο οργανισμός τονίζει πως η θαλάσσια χελώνα ουσιαστικά φροντίζει για την ισορροπία του οικοσυστήματος και «ελέγχει» τον υπερπληθυσμό των μωβ μεδουσών.

«Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις μωβ μέδουσες (Pelagia noctiluca), θυμηθήκαμε την περσινή μας παρατήρηση με τον Μάριο, μια από τις μόνιμες θαλάσσιες χελώνες της Νάξου, που μέσα σε μισή ώρα καταβρόχθισε πάνω από 100 μέδουσες» αναφέρει αρχικά ο οργανισμός της Νάξου, σε σχετική ανάρτηση.

Έπειτα, τονίζει πως «Η παρατήρησή μας αυτή δείχνει την καθοριστική σημασία της θαλάσσιας χελώνας στην ισορροπία του οικοσυστήματος και τα οφέλη της στον έλεγχο του υπερπληθυσμού του είδους αυτού».