Κορονοϊός: Το Google Maps θα ενημερώνει που υπάρχει συνωστισμός (photos)

Κορονοϊός: Το Google Maps θα ενημερώνει που υπάρχει συνωστισμός (photos)
Pixabay

Στόχος είναι η αποφυγή επικίνδυνων συναθροίσεων.

Στην... μάχη για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού μπαίνει η Google. Όπως έγινε γνωστό, η διάσημη εταιρεία παρουσίασε τις νέες δυνατότητες του Google Maps και οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν σε ασφαλές ταξίδι, όχι μόνο με το αυτοκίνητο, αλλά κυρίως με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, η τελευταία έκδοση της εφαρμογής σε Android και iOS, οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το αν τα ταξίδια τους θα επηρεαστούν και με ποιον τρόπο από τα νέα μέτρα και τους περιορισμούς για τον νέο ιό. Συγκεκριμένα, θα ενημερώνει για το μέρος που είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε δημόσιες συγκοινωνίες, που θα υπάρχουν σημεία ελέγχου ή περιορισμοί κατά την οδήγηση.

Παράλληλα, η νέα έκδοση των Google Maps θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν πόσο συνωστισμός μπορεί να υπάρχει σ' έναν σταθμό τρένου. «Λόγω του COVID-19, πρέπει να γνωρίζουμε τον πληθυσμό που μπορεί να υπάρχει σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό μια συγκεκριμένη στιγμή, ή αν τα λεωφορεία λειτουργούν με περιορισμένα δρομολόγια», υποστήριξε ο Ραμές Ναγκαριάν σε μπλογκ της Google.

Κλείστε τη διαμονή σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές με τα πιο οικονομικά πακέτα.

Αρχικά, η νέα έκδοση και οι ειδοποιήσεις θα εφαρμοστούν σε Αργεντινή, Γαλλία, Ινδία, Ολλανδία, ΗΠΑ και Βρετανία, ενώ οι νέες λειτουργίες θα έχουν πληροφορίες αναφορικά και με τα σημεία ελέγχου για τον κορονοϊό και σε εθνικά σύνορα, όπως για παράδειγμα μεταξύ Καναδά και Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Πιτσιρικάς πήγε πρώτη φορά για ψάρεμα - Εκπληκτικό αυτό που έπιασε (video)

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες γκάφες - Άφησαν ανοικτό παράθυρο σε πλυντήριο (videos)

Poll: Θα κάνετε διακοπές φέτος το καλοκαίρι;