Παναγία των Παρισίων: Στη δημοσιότητα το απίστευτα εντυπωσιακό σχέδιο ανοικοδόμησης (video)

Παναγία των Παρισίων: Στη δημοσιότητα το απίστευτα εντυπωσιακό σχέδιο ανοικοδόμησης (video)

Ο διάσημος και πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας Βενσάν Καλεμπό έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδιά του για την ανοικοδόμητη του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Σχέδια άκρως εντυπωσιακά, καθώς παρουσίασε την ανακατασκευή της στέγης του ναού και της μετατροπής της, μάλιστα, σε πεδίο παραγωγής ενέργειας, προτείνοντας να περιέχει ακόμα και υδροπονικό αγρόκτημα.

Η πρόταση του Βίνσεντ Callebaut, εφόσον εγκριθεί από την γαλλική κυβέρνηση, θα μετατρέψει την Παναγία των Παρισίων σε ένα άκρως οικολογικό κτίριο, ικανό να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να παράγει 21 τόνους φρούτων και λαχανικών το χρόνο.

«Αυτή η ανείπωτη καταστροφή απ' τη φωτιά έχει αφυπνίσει τη φαντασία και κάπως αντηχεί την τωρινή κρίση της εκκλησίας, καθώς και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μέσω της κλιματικής αλλαγής» τόνισε χαρακτηριστικά ο διάσημος αρχιτέκτονας και συνέχισε: «Ο Καθεδρικός ναός θα γίνει μια υποδειγματική οικολογική μηχανική δομή και η εκκλησία ένας πραγματικός πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική προστασία».

Το σχέδιο του Βενσάντ Καλεμπό περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση της στέγης του ναού της Παναγίας των Παρισίων από διασταυρούμενες ξύλινες δοκούς, μεταξύ των οποίων θα τοποθετηθούν ειδικά κρύσταλλα με ένα στρώμα κατασκευασμένο από άνθρακα, υδρογόνο, άζωτο και οξυγόνο, ώστε να μπορεί να απορροφήσει το φως και να το μετατρέπει σε ενέργεια.

Δείτε το βίντεο και τις εντυπωσιακές φωτογραφιες από τα σχέδια για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων: