ΕΜΥ: Με αστάθεια, βροχές και καταιγίδες η νέα εβδομάδα. Ο καιρός έως την Παρασκευή...

ΕΜΥ: Με αστάθεια, βροχές και καταιγίδες η νέα εβδομάδα. Ο καιρός έως την Παρασκευή...

Δριμύτερη επιστρέφει η καλοκαιρινή αστάθεια από τη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, πολλές περιοχές της Ελλάδας θα δουν βροχές και καταιγίδες...

Από τη Δευτέρα και τα βόρεια θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού, ενώ Τρίτη και Τετάρτη θα είναι πολλές περισσότερες οι περιοχές της χώρας που θα έχουν άστατο καιρό.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα μας από τη Δευτέρα έως και την ερχόμενη Παρασκευή:

ΔΕΥΤΕΡΑ 07-06-2021

Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 08-06-2021

Στα κεντρικά και βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09-06-2021

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 10-06-2021 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-06-2021

Στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά και
διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.