Προειδοποίηση ΕΜΥ: Ξεκίνησε ο σχηματισμός του βαρομετρικού χαμηλού «Μπάλλος»

Προειδοποίηση ΕΜΥ: Ξεκίνησε ο σχηματισμός του βαρομετρικού χαμηλού «Μπάλλος»

Καιρός: Ξεκίνησε να σχηματίζεται στην κεντρική Μεσόγειο το βαρομετρικό χαμηλό «Μπάλλος», όπως ενημερώνει η ΕΜΥ...

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί αρχές και κάτοικοι στις περιοχές από τις οποίες αναμένεται να περάσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται στην κεντρική Μεσόγειο η διαταραχή που θα επηρεάσει την Ελλάδα αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγωνία στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις φωτιές του καλοκαιριού, όπως η Εύβοια και η Αττική, οι οποίες, όπως έχει καταγράψει σε ρεπορτάζ του το Newsbomb.gr, είναι ανοχύρωτες με τα αντιπλημμυρικά έργα να είναι άφαντα και… θεωρητικά.

Έχει αρχίσει να δημιουργείται στην Κεντρική Μεσόγειο η διαταραχή που το πρωί της Πέμπτης θα επηρεάζει κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια , ενώ το βράδυ θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter η ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ανάλυση της ΕΜΥ για το καιρικό σύστημα «Μπάλλος» θα προκαλέσει κακοκαιρία κυρίως από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

ballos-vroxi1.jpg

Κακοκαιρία: Δείτε τους χάρτες με τα ύψη βροχής και τον δείκτη επικινδυνότηταςΤα ύψη βροχής για την ΠέμπτηΕΜΥΟ δείκτης επικινδυνότητας την ΠέμπτηΕΜΥΤα ύψη βροχής την ΠαρασκευήΕΜΥΟ βαθμός επικινδυνότητας την Παρασκευή ΕΜΥ

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr