Καύσωνας: Πότε φτάνει στην Ελλάδα, πού θα «χτυπήσει» 43άρια. Καρέ - καρέ η εξέλιξη (vid)

Καύσωνας: Πότε φτάνει στην Ελλάδα, πού θα «χτυπήσει» 43άρια. Καρέ - καρέ η εξέλιξη (vid)

Φτάνει και στην Ελλάδα ο καύσωνας, έστω και με εξασθενημένη μορφή... 

Ισπανία και Πορτογαλία, Γαλλία και Ιταλία βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο ενός πολύ ισχυρού καύσωνα και όλα δείχνουν πως από τις 21 Ιουλίου τα «πλοκάμια» του, έστω και κάπως εξασθενημένα, θα φτάσουν και στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου θα είναι «καυτό» και για την Ελλάδα, αφού από τις 22 Ιουλίου ουσιαστικά η θερμή εισβολή θα φτάσει για τα καλά και στη χώρα μας, ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες στις ιδιαίτερα ευπαθείς περιοχές ακόμα και στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Φυσικά αυτό απέχει σημαντικά από τα 46άρια που «χτυπάνε» Ισπανία και Πορτογαλία, καθώς φέτος το καλοκαίρι οι καύσωνες χτυπούν ανελέητα την Ιβηρική Χερσόνησο.

Είναι χαρακτηριστικό και όχι συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά αποτελεί και την αιτία που στη χώρα μας θα έρθει ο καύσωνας με χαμηλότερες θερμοκρασίες, το ότι η κίνηση των αερίων μαζών θα έχουν καθοδική τάση από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και όχι ανοδική - απευθείας από την Αφρική.

Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο βίντεο με την καταγραφή της κίνησης των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια θα δείτε και τον χάρτη της χώρας μας με τις θερμοκρασίες εδάφους, όπου ξεκάθαρα φαίνονται τα 43άρια στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Κάντε κι εσείς Subscribe στο κανάλι μας στο Youtube.