Καιρός: Ενημέρωση Αρναούτογλου. Οι θερμοκρασίες το επόμενο 10ήμερο

Καιρός: Ενημέρωση Αρναούτογλου.  Οι θερμοκρασίες το επόμενο 10ήμερο

Καιρός: Με νέα ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει για τις θερμοκρασίες μέχρι τις 4 Αυγούστου 2022

Τις θερμοκρασίες το επόμενο 10ήμερο στην Ελλάδα παρουσίασε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook. Όπως τονίζει, θα υποχωρήσει σταδιακά το κύμα ζέστης σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία -κυρίως από αρχές Αυγούστου- όπου και δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Όπως διευκρινίζει, οι θερμοκρασίες αφορούν τη μέση μέγιστη θερμοκρασία για τα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία. Στα ορεινά, παράκτια, νησιά Αιγαίου, Κρήτη υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Σταδιακή υποχώρηση του κύματος ζέστης "ψιθυρίζουν" τα προγνωστικά στοιχεία κυρίως από αρχές Αυγούστου όπου και δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια αστάθεια στα ηπειρωτικά!

Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά! Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβάστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ».