Καιρός: Μετά την κακοκαιρία, ψυχρή εισβολή και χιόνια «βλέπει» το GFS (vid)

Καιρός: Μετά την κακοκαιρία, ψυχρή εισβολή και χιόνια «βλέπει» το GFS (vid)

Καιρός: Η πορεία της σοβαρότατης κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου και η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή, που επιμένει να «βλέπει» το GFS για τα μέσα Νοεμβρίου.

Μάλιστα, στο πρωινό του τρέξιμο της 4ης Νοεμβρίου 2022, το αμερικανικό προγνωστικό καιρικό μοντέλο φέρνει τη ψυχρή μπάλα να κατεβαίνει στη χώρα μας και μάλιστα να συνοδεύεται και από βαρομετρικό χαμηλό ικανό να προκαλέσει τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις και όχι μόνο στα ορεινά, αλλά ακόμα και σε ημιορεινές ή (και) πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι μωβ αποχρώσεις στο βίντεο με τον χάρτη της κίνησης των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από τη χώρα μας υποδηλώνουν χιονοπτώσεις, φυσικά και είναι αρκετές οι μέρες μέχρι και τα μέσα του Νοέμβρη, ωστόσο την τάση για την ψυχρή εισβολή το GFS την εμφανίζει αρκετά 24ωρα.

Μέχρι τότε, όμως και καθώς πολλά μπορούν να αλλάξουν, ας σταθούμε με μεγάλη προσοχή στο επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία EVA, το οποίο είναι δυνητικά επικίνδυνο για την πρόκληση σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων.

Οι καφέ αποχρώσεις υποβηλώνουν τον όγκο νερού που θα πέσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, οπότε μπορείτε να δείτε και να καταλάβετε τις περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα.

Καλό είναι να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.