Καιρός: Χιόνια και στην Αθήνα (πολλά) «βλέπει» το ECMWF

Καιρός: Χιόνια και στην Αθήνα (πολλά) «βλέπει» το ECMWF

Καιρός: Το ένα μετά το άλλο τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα κλειδώνουν το πολικής προέλευσης ψύχος που θα διέλθει και απο τη χώρα μας.

Κλειδώνει το ψύχος για την προοπτική εξέλιξης του καιρού από την Πέμπτη και έως τις 10 του Φλεβάρη, περίπου, καθώς και το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο, το ECMWF, μετά το αμερικανικό GFS, βλέπει πολύ ισχυρή ψυχρή εισβολή και αρκετά μεγάλα ύψη χιονιού.

Και στο βραδινό τρέξιμο της Κυριακής 29 Ιανουαρίου, το ECMWF φέρνει τα χιόνια και μέσα στην Αθήνα, κρατώντας την τάση των πολλών χιονοπτώσεων και για αρκετά 24ωρα από το ύψος της Λάρισας και νοτιότερα.

Ομως, επειδή τους χιονιάδες ποτέ δεν τους πιάνει κανένα προγνωστικό μοντέλο, ως προς το πού και πόσο θα χιονίσει, ακόμα και 48 ώρες πριν, αυτό που σήμερα αξίζει να παρατηρήσετε και να κρατήσετε, είναι την εμμονή του ψύχους και τίποτα περισσότερο ως προς τον υετό.

Δεδομένο, θεωρείται πως με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο και έως τη μεθεπόμενη Πέμπτη, ό,τι πέφτει στην ηπειρωτική χώρα από υψόμετρα 200-300 μέτρων και πάνω θα είναι χιόνι.

Πάντως, αυτό το τρέξιμο βάζει δύσκολα στην Αττική για περιοχές από την Αττική Οδό και πάνω και στο δυτικό ημιορεινό τόξο.

Ο χάρτης χιονοκάλυψης που θα δείτε στο βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακός...

Θέλετε συνεχή βίντεο ενημέρωση για τον καιρό; Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.