Απεργία σήμερα (10/06): Παραλύει η Αθήνα - «Ρολά» σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ, Τρόλεϊ

Απεργία σήμερα (10/06): Παραλύει η Αθήνα - «Ρολά» σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ, Τρόλεϊ

Απεργία σήμερα: «Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Παραλύει η Αθήνα

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ στην Αθήνα, αύριο, Πέμπτη, λόγω της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ - ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Τα λεωφορεία, ωστόσο, θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00, καθώς το προσωπικού τους μετέχει στις κινητοποιήσεις με στάση εργασία.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, επίσης συμμετέχουν στη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο το προσεχές 24ωρο. Επίσης θα υπάρξουν και τροποποιήσεις την Παρασκευή, την επομένη της απεργίας. Για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr.

Επιπλέον, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (FISO) της ΥΠΑ, από 11:00 έως 15:00 τοπική ώρα, καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) από 11:30 έως 15:30 τοπική ώρα, της Πέμπτης 10ης Ιουνίου 2021, τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσε η Olympic Air.

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

Απεργία στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία εργαζομένων κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου ανακοίνωσε και η ΕΣΗΕΑ καλώντας όλους του δημοσιογράφους που είναι μέλη της να λάβουν μέρος.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται η υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας» και ότι με τις «προτεινόμενες ρυθμίσεις διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών, προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης και ανοίγει ο δρόμος για ετεροχρονισμένη καταβολή της αποζημίωσης έως και 4 μήνες μετά την απόλυση».