«Η δωρεά οργάνων ήταν θέλημα της Εμμανουέλας» - Προφυλακιστέος ο 26χρονος οδηγός

«Η δωρεά οργάνων ήταν θέλημα της Εμμανουέλας» - Προφυλακιστέος ο 26χρονος οδηγός

Ο πατέρας της 21χρονης, Εμμανουέλας, και ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησαν στο Newsbomb.gr για το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, τη δωρεά οργάνων της 21χρονης και τους ισχυρισμούς του 26χρονου 

«Η δωρεά οργάνων ήταν θέλημα του κοριτσιού μου, το είχε εκφράσει η ίδια μέσα από συζητήσεις», λέει στο Newsbomb.gr ο πατέρας της 21χρονης Εμμανουέλας, που «έσβησε» έπειτα από μάχη ημερών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η 21χρονη Εμμανουέλα είχε χτυπηθεί και παρασυρθεί από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Αλβανός και έδινε για μέρες μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή και, όπως λέει η οικογένειά της στο Newsbomb.gr, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της. «Είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει ζωή μέσα από το παιδί μου. Το παιδί μου δίνει ζωή», συμπληρώνει ο πατέρας της στο Newsbomb.gr.

Το πρωί της Δευτέρας, ο 26χρονος προφυλακίστηκε. Ο δράστης πέρασε το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τον θανάσιμο τραυματισμό της φοιτήτριας από τα Χανιά.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Ο 26χρονος κατηγορούμενος, μέσω του δικηγόρου του, υπέβαλε γραπτό υπόμνημα αλλά δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας. «Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια», ανέφερε και φέρεται πως ζήτησε να μην απολογηθεί επί της ουσίας, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, ενώ ο δικηγόρος του σεβόμενος το πένθος της οικογένειας δεν προέβη σε δηλώσεις.

Σε βάρος του 26χρονου και της 19χρονης είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ μετά τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, η δίωξη αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr