Τράπεζα Χανίων: Ιδανικός αυτόχειρας - Στον «αέρα» η συμφωνία με την Παγκρήτια

Τράπεζα Χανίων: Ιδανικός αυτόχειρας - Στον «αέρα» η συμφωνία με την Παγκρήτια

Tα νέα δεομένα που έπεσαν στο τραπέζι των νέων μετόχων της Παγκρήτιας Τράπεζας δείχνουν να παγώνουν τουλάχιστον γαι την ώρα τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων.

Οι νέοι μέτοχοι (της Παγκρήτιας) εγείρουν ενστάσεις και ερωτηματικά αναφορικά με τη δομή και τη σκοπιμότητα της συμφωνίας ενώ εισπράττουν και την αρνητική στάση των ιθυνόντων της Τράπεζας Χανίων για περαιτέρω συζητήσεις για να αποσαφηνιστούν θολά σημεία που θα μπορούσαν να θέσουν εν κινδύνω τα συμφέροντα των μετόχων της Παγκρήτιας.

Η συμφωνία λένε παράγοντες της αγοράς θα αποτελούσε σανίδα σωτηρίας για την τράπεζα Χανίων καθώς αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων και έχει να αντιμετωπίσει και πλήθος αγωγών πελατών της που εκτιμάται ότι φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 60 εκατ. ευρώ με τις περισσότερες δίκες πρωτοδίκως να έχουν χαθει.

Αυτός είναι και ο λόγος που η στάση της διοίκησης της προκαλεί ερωτήματα καθώς η συγχώνευση με την Παγκρήτια θα έβαζε όλα τα ζητήματα κάτω από την υγιή ομπρέλα που βήμα βήμα δημιουργεί το σχήμα των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου.

Αντ' αυτού στελέχη της Τράπεζας Χανίων φέρονται να διαρρέουν πληροφορίες για αποζημιώσεις και "διατροφές" από την Παγκρήτια αν χαλάσει το deal αντί να ρίξουν νερό στο κρασί τους καθώς μια συμφωνία θα τους έκανε μετόχους από τη μια μέρα στην άλλη των assets που διαθέτει το νέο τραπεζικό σχήμα.

Πηγές από την Παγκρήτια πάντως ξεκαθαρίζουν ότι πάνω και πρώτα απ΄όλα μπαίνει η διασφάλιση των συμφερόντων της Τράπεζας και των μετόχων της και ξεκαθαρίζουν ότι οι όποιες συμφωνίες γίνονται και θα γίνονται και στο μέλλον μόνο πάνω σε υγιείς οικονομικά και θεσμικά βάσεις.

Πηγή: Political