Τάσεις MRB: Κρατά διαφορά 7,2% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Τάσεις MRB: Κρατά διαφορά 7,2% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά μπροστά η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου στις Τάσεις της MRB, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει, ωστόσο, τη διαφορά στις 7.2 μονάδες...

Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου δίνουν στην κυβέρνηση οι τάσεις της MRB που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής και στις οποίες αποτυπώνεται η καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, η εμπιστοσύνη των πολιτών στα κόμματα για να λύσουν τα προβλήματα αλλά και τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,3% έναντι 22,1% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (διαφορά 7,2%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 12,2% και ακολουθούν ΚΚΕ (4,7%), Ελληνική Λύση (4,5%), ΜεΡΑ25 (3,1%) με το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου να υπολογίζεται στο 14%.

Η έρευνα της MRB καταγράφει και την πορεία πρόθεσης ψήφου από τον Δεκέμβριο του 2019, μετά, δηλαδή, την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, με την κυβέρνηση να διατηρεί το σταθερά το προβάδισμα αν και μειούμενο σε σχέση με τις προηγούμενες εξαμηνιαίες έρευνες.

Στην έρευνα γίνεται και αναγωγή των ποσοστών των κομμάτων, χωρίς, δηλαδή, την συνολική αδιευκρίνιστη ψήφο αποτυπώνοντας τα ανώτερα και τα κατώτερα όρια της εκλογικής επιρροής. Με βάση αυτά τα δεδομένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό από 32 έως 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 23,8% μέχρι 27,6%, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από 12,7% έως 15,7%, το ΚΚΕ από 4,5% έως 6,5%, η Ελληνική Λύση από 4,2% έως 6,2% και το ΜεΡΑ25 από 2,8% έως 4,4%.

Μεγάλη παραμένει, εντωμεταξύ η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 44,7% και τον ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, μια διαφορά, δηλαδή, της τάξης του 22,4% αν και η «ψαλίδα» μικραίνει υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

H έρευνα καταγράφει τέλος και τη συσπείρωση στα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα σύμφωνα με την οποία στη ΝΔ έχει φτάσει στο 79,8% και στον ΣΥΡΙΖΑ στο 73,4%.