«Βόμβα» με rapid test στα σούπερ μάρκετ

«Βόμβα» με rapid test στα σούπερ μάρκετ

Πληθαίνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών με rapid test στα σούπερ μάρκετ.

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει. Συγκεκριμένα, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως δεν αποκλείεται να συζητηθεί το μέτρο οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test πριν εισέλθουν στα σουπερμάρκετ.

Ωστόσο, η Μίνα Γκάγκα έσπευσε να σημειώσει πως το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται στα σουπερμάρκετ, καθώς τηρούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «με την έννοια να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι που είναι εμβολιασμένοι και ο ίδιος από άλλους που είναι ανεμβολίαστοι. Είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Όμως, δεν έχουμε παρατηρήσει αυξημένο πρόβλημα από τα σούπερ μάρκετ, διότι τηρείται η χρήση της μάσκας. Επίσης, δεν υπάρχει σύσταση από την Επιτροπή για άλλα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Σχολίασε τα μέτρα που έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται στη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε όλα τα Κράτη υπάρχει έξαρση στα κρούσματα και στους θανάτους. Παράλληλα πάνε τα μέτρα. Μπορεί και εδώ να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Lockdown έχουμε πει πως δεν θα κάνουμε. Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχει τεστ για να μην κολλήσει κάποιος άλλος, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία λένε ότι ούτε ο ίδιος ο πολίτης πρέπει να “εκτεθεί” κατά κάποιον τρόπο».