Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει με το πρόστιμο για εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει με το πρόστιμο για εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση

Διατάξεις και για τις φορολογικές δηλώσεις και για τους πλειστηριασμούς περιέχει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και περιλαμβάνει την επιδότηση καυσίμων.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικού προσώπου, από την οποία το επιπλέον ποσό φόρου που προκύπτει προς καταβολή σε σχέση με την αρχική δήλωση είναι έως 100 ευρώ.

Παράλληλα ακυρώνονται ή εφόσον έχουν εισπραχθεί, συμψηφίζονται με οφειλές και, στην περίπτωση που δεν υπάρχει οφειλή, επιστρέφονται, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για τον ίδιο λόγο και για τα οποία δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής ή εκκρεμούν ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων ή δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης δικαστικής προσφυγής.

Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ προβλέπει, επίσης, τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2021 με έκπτωση 3% επί του συνολικού οφειλόμενου φόρου.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς η τροπολογία προβλέπει αναστολή για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 «για χρονικό διάστημα ενός έτους από τη δημοσίευση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου».

Με πληροφορίες από: Newsbomb.gr

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.