Παιδικοί σταθμοί: Η προθεσμία των αιτήσεων για τα voucher – Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Παιδικοί σταθμοί: Η προθεσμία των αιτήσεων για τα voucher – Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022 – 2023, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων αντιμετώπιζαν οι γονείς παιδιών σχεδόν από την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων, στις 2 Αυγούστου. Τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στην εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων, αντιμετωπίστηκαν και δόθηκε παράταση με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή κάλυψη των υποψηφίων ωφελούμενων.

Η υφυπουργός Εργασιας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι σκοπός της παράτασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των γονέων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά και το αυξημένο ενδιαφέρον που σημειώθηκε από τις πρώτες μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Έτσι, παρατείνεται έως την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ για την περίοδο 2022-2023. Η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 22 Αυγούστου, η ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου και η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 29 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ, γίνεται ηλεκτρονικά από τους γονείς ή εκπροσώπους των παιδιών με χρήση των κωδικών του taxisnet. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το πρόγραμμα το οποίο προκηρύσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό συνολικού (εθνική και κοινοτική συμμετοχή) ύψους 331,2 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει γονείς που εργάζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, καθώς και μια νέα κατηγορία voucher για γονείς με υψηλότερα εισοδήματα που φθάνουν έως 42.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher αναμένεται τη Δευτέρα στις 29 Αυγούστου.