Η μέθοδος του αμερικανικού στρατού για να κοιμηθείς μέσα σε 2 λεπτά!

Η μέθοδος του αμερικανικού στρατού για να κοιμηθείς μέσα σε 2 λεπτά!

Δοκίμασέ το! 

Υποφέρεις από αϋπνίες; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συμπάσχουν. Τα άτομα που επανειλημμένα δυσκολεύονται να κοιμηθούν –με αποτέλεσμα να φθείρονται τόσο σωματικά όσο και ψυχικά- έχουν επιστρατεύσει κάθε μέθοδο για την οποία έχουν ενημερωθεί προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.

Η τεχνική του αμερικανικού στρατού, ωστόσο, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για μία επιστημονικά αποδεδειγμένη λύση στην αϋπνία, την οποία οι στρατιώτες έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους ώστε να μην χάνουν ούτε δευτερόλεπτο ύπνου.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται και έχει αποτελέσματα μέσα σε δύο λεπτά το πολύ. Γι' αυτό και χρωστάς στον εαυτό σου να την αποθηκεύσεις στα «σημαντικά» της μνήμης σου προκειμένου να μην περάσει ξανά βράδυ που θα σε βρει ξάγρυπνη στο κρεβάτι σου.

Να τι πρέπει να κάνουμε:

Το πρώτο στάδιο μας θέλει να ξεκινάμε να αναπνέουμε όσο πιο αργά μπορούμε και να χαλαρώνουμε τους μύες του προσώπου μας, παραμένοντας εντελώς ανέκφραστες. Συνεχίζουμε προσπαθώντας να ξεχάσουμε τη βαρύτητα του σώματός μας, ρίχνοντας τις άμυνες μας και χαλαρώνοντας κάθε μυ ξεκινώντας από τους ώμους και καταλήγοντας στα πέλματα των ποδιών. Κορμός, χέρια, λεκάνη και πόδια θα πρέπει να ρίχνουν όλο τους στο βάρος στο στρώμα, σα να είμαστε σε πλήρη αναισθησία.

Μόλις έχουμε αφεθεί πλήρως, μετράμε μέχρι το 10, ξεκινώντας να σκεφτόμαστε είτε πως βρισκόμαστε ξαπλωμένες σε ένα κανό σε μια ήσυχη λίμνη κοιτώντας τον κατάμαυρο ουρανό, ή ότι βρισκόμαστε σε μια μαύρη αιώρα σε ένα κατασκότεινο δωμάτιο.

Αν έχεις εκτελέσει σωστά όλα τα παραπάνω, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα έχεις αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα σύμφωνα με τη στρατιωτική μέθοδο.

Αν όχι, δεν έχεις παρά να βελτιώσεις την τεχνική σου και να πεις αντίο στην αϋπνία μια για πάντα.